Bajgle z sezamem

Śniadania
10.08.2017 8:18
Bajgle z sezamem

Potrzebujemy: - 600 g mąki pszennej - 1 jajko - 2 łyżki oleju - 140 ml ciepłego mleka - 100 ml ciepłej wody - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka cukru - 5 dag drożdży Z podanych składników wyrabiamy ciasto (ja wrzucam do maszyny i przez 15 minut mam z głowy). Kiedy ciasto wyrośnie wyjmujemy na blat, odgazowujemy je i dzielimy na 10 części. Potem wyjmujemy ciasto do miski wysmarowanej olejem i zostawiamy pod przykryciem na godzinę by wyrosło. Pieczemy na złoty kolor tak około 20 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tylkopysznie.blogspot.com/2017/08/bajgle-z-sezamem.html