Babeczki z malinami

Elżbieta
Ciasta
09.08.2017 20:37
Babeczki z malinami
  • Czas gotowania: 45 min
  • Czas przygotowania: 30 min

Składniki

  • 3 i pół szklanki mąki
  •  1 szklanka cukru
  • 3 łyżki śmietany 
  • 1 kostka margaryny Kasia
  • 1 jajko
  • 3 żółtka
  • 1 cukier wanilinowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • krem malinowy do tortów Oetkera
  • 0,5 litra śmietany 30 % 
  • maliny

Przepis

Przesianą mąkę łączymy z margaryną.

Dodajemy cukier, cukier wanilinowy, jajko, żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia.

Dokładnie wyrabiamy ciasto.

Schładzamy w lodówce.

Foremki do babeczek smarujemy masłem.

Ciasto rozwałkowujemy na grubość pół centymetra.

Foremką wycinamy kółka i wylepiamy nim środek.

Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Śmietanę ubijamy.

Dodajemy proszek - krem malinowy do tortów Oetkera.

Ostudzone babeczki dekorujemy kremem i malinami.

Smacznego!