Składniki: 2 średniej wielkości piersi z kurczaka 100 g szpinaku 100 g ricotty 1 mały ząbek czosnku 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 8-10 plastrów boczku (u mnie wędzony) sól, pieprz Tak powstała pierś z kurczaka w boczku ze szpinakiem i ricottą. Od kilku dni chodził też za mną faszerowany kurczak, wiec postanowiłam połączyć te dwie zachcianki w jedną. Pieczemy ok. 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 170°C do momentu kiedy boczek będzie spieczony i chrupiący. Oczyszczone piersi z kurczaka nacinamy wzdłuż tworząc kotlety. masło Sposób wykonania: Szpinak smażymy kilka minut na odrobinie masła.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://mostekwkuchni.pl/piers-kurczaka-boczku-ze-szpinakiem-ricotta/