Składniki: Gulasz: szynka wieprzowa 1 kg mniejsze cebula 2 ząbki czosnek 3 większe marchewka 2 u mnie 1/2 czerwonej, żółtej i zielonej papryka 1,5 pieczarki 250 g szklanka 250ml cydr 1 szklanki 500-750ml bulion 2-3 passata pomidorowa 120 g duża szczypta papryka słodka duża szczypta papryka ostra kilka ziarenek ziele angielskie listki liść laurowy 3-4 sól pieprz oliwa Do zagęszczenia: łyżeczka mąka pszenna 1 łyżeczka mąka ziemniaczana 1 szklanki woda 1/3 Gulasz wieprzowy z cydrem, kaszą pęczak i sałatą z jajkiem i śmietaną to niezaprzeczalnie doskonałe trio obiadowe. Gulasz wieprzowy z cydrem Jak zrobić idealny gulasz wieprzowy z cydrem? U siebie podałem go z ugotowaną kaszą pęczak i klasyczną sałatą z jajkiem i śmietaną. Po tym czasie do mięsa dodaj pokrojone w plastry marchewki, w kostkę paprykę i w ćwiartki pieczarki. Instructions Mięso oczyść z niedoskonałości i pokrój w większą kostkę (ok. 2 cm). Gulasz ten świetnie smakować będzie również z innym rodzajem kaszy, ale także ziemniakami czy makaronem. : ugotowana kasza pęczak, sałata z jajkiem, rzodkiewką i śmietaną. Następnie dodaj passatę pomidorową i gotuj do miękkości mięsa (ponad 60 minut) mieszając od czasu do czasu. W mojej wersji bez dodatku śmietany, chociaż jeśli tylko macie taką ochotę, jak najbardziej możecie pokusić się o jej dodatek. Dolej bulion, dodaj ziele angielskie i liście laurowe i pod przykryciem gotuj przez około 45 minut.