Składniki: jogurt naturalny 400g sól, pieprz do smaku (ja dodałam 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu cytrynowego), dodatki wg. uznania, np. szczypiorek, rzodkiewka, ogórek, zioła itp. Na sitko kładziemy dwie warstwy gazy i całość kładziemy na miseczkę. W tym czasie serwatka odsączy się z jogurtu i powstanie pyszny twarożek. Dziś pokażę Wam, jak zrobić domowy twarożek z dosłownie jednego składnika! Przykrywamy go gazą i odstawiamy w chłodne miejsce (nie do lodówki) na ok. 15 godzin. Całość wylądowała na toście z rzodkiewką i ogórkiem. Dlatego też mam dla Was mega prosty przepis, który wymaga minimum pracy, a efekty są pyszne!
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://mostekwkuchni.pl/domowy-twarozek-na-kanapki/