Porcje 3 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 1 kg arbuza (waga ze skórką i pestkami) 100 g fety 150 g borówek 150 g ogórka świeża mięta i pietruszka Sos 1 łyżka octu balsamicznego 3 łyżki oliwy extra vergine 1 łyżeczka syropu klonowego lub miodu szczypta soli i pieprzu Przygotowanie Arbuza pokrój w kostkę, pozbądź się pestek. Kto szuka pomysłu na wartościowy, a przy tym szybki i lekki podwieczorek w upalny dzień, niech koniecznie sprawdzi ten przepis. Sałatka z arbuzem, borówkami i fetą - przepis na zdrowy podwieczorek 2017-08-07 14:54:54 Zdrowe odżywianie w żadnym wypadku nie jest równoznaczne z niesmaczną, jałową kuchnią. Tak jak w dzisiejszej sałatce, złożonej z pozornie nie pasujących do siebie składników. W słoiczku wymieszaj składniki na sos - sałatkę polewaj bezpośrednio przed podaniem.