Kasza jaglana na słodko na śniadanie – więcej inspiracji: Drukuj Kasza jaglana na słodko na śniadanie z owocami i orzechami 2 procje Składniki 2 porcje 100 g kaszy jaglanej 1 ⅓ szklanki wody dodatkowo: 2 łyżeczki brązowego cukru lub ksylitolu (lub więcej) jeśli lubisz słodsze dania 4 miękkie morele ½ szklanki czereśni 3.5.3226 Millet porridge with fruits and nuts 2 servings 100 g of millet groats 1/ ⅓ glass of water In addition: 2 teaspoons of brown sugar or xylitol (or more) if you like sweets 4 soft apricots 1/2 cup cherries 1 big handful of pistachio nuts 2 tablespoons almond flakes 1 tablespoon of crushed cocoa beans 2 tablespoons of prepared millet (you can skip it) a pinch of cinnamon a pinch of salt Roast millet on the dry skillet, then pour the running water. Kaszę jaglaną na słodko można zrobić na 2 sposoby: ugotować ją na mleku ugotować na wodzie. Dla wielu osób kasza jaglana ma gorzkawy posmak, którego ja co prawda nie czuję, ale znam sposób na pozbycie się jego :) Przed gotowaniem upraż kaszę na suchej patelni – podgrzewaj do momentu aż zacznie wydzielać delikatny, określany jako orzechowy, zapach. duża garść orzechów pistacjowych 2 łyżki płatków migdałowych 1 łyżka kruszonego ziarna kakaowego 2 łyżki preparowanej kaszy jaglanej (można spokojnie pominąć) szczypta cynamonu szczypta soli Przygotowanie Kaszę jaglaną upraż na suchej patelni, a następnie zalej bieżącą wodą. Zatem dziś na blogu kasza jaglana na słodko na śniadanie – z dużą ilością owoców i orzechów. Ja najczęściej gotuję na wodzie lub na mleku kokosowym, choć eksperymenty z innymi rodzajami mleka też mi się zdarzały. Jest to zwykle kasza jaglana na słodko lub owsianka z owocami. Po 15 minutach odstaw kaszę pod przykryciem do wchłonięcia reszty płynu. – podgrzewaj do momentu aż zacznie wydzielać delikatny, określany jako orzechowy, zapach. Jeśli gotuję kaszę na mleku i dodaję dużo owoców to dodatkowe dosładzanie jest już w moim przypadku zbędne. Z kolei druga szkoła zaleca moczenie kaszy przez minimum 12-24 godzin, aby pozbyć się substancji (m.in. kwasu fitynowego), które zmniejszają przyswajalność wielu cennych pierwiastków, jak i wchłanianie jodu. Wrzuć kaszę i gotuj na małym ogniu przez 15 min. Drain it. If you have thyroid problems soak millet in water for 12-24h, then drain. In a pot boil water with a pinch of salt. Add millet groats and cook on low heat for 15 minutes. Jak gotować kaszę jaglaną? I na to jest kilka sposobów. Dlatego jeśli chcesz dosłodzić kaszę jaglaną to zamiast cukru białego proponuje Ci: cukier kokosowy, erytrytol, syrop z agawy, ksylitol lub miód. Dziś chcę pokazać Ci przepis na jedno z takich moich ulubionych śniadań. Następnie przelej zimną wodą i dopiero wtedy wrzuć do wrzątku i gotuj pod przykryciem 15 minut. Następnie przelej zimną wodą i dopiero wtedy wrzuć do wrzątku i gotuj pod przykryciem 15 minut.