Placki ryżowe

Ewa
Śniadania
05.08.2017 8:21
Placki ryżowe

Wyszły bardzo fajnie i nawet mój niejadek zjadł kilka, ku mojej uciesze:) 150 g białego ryżu 2 jajka 1 op. cukru wanilinowego (16g) 1 pełna łyżka cukru pudru 1/2 szklanki gęstej, kwaśnej śmietany 18% 3/4 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia olej do smażenia cukier puder i owoce do podania Na koniec dodajemy przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę, miksujemy na wolnych obrotach, tylko do połączenia. Osobiście dręczy mnie wrażenie, że ich smak coś mi przypominał, z czymś się mi kojarzył, ale do tej pory nie wiem z czym;) Udostępnij Zapisz Takie placuszki ryżowe sprawdzą się świetnie na śniadanie czy kolację, a nawet na letni, słodki obiad. Do naczynia wbijamy jajka, dodajemy cukier puder oraz cukier wanilinowy i miksujemy na jasną, puszystą masę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/index.php/2017/08/05/placuszki-ryzowe/