Składniki
Składniki
- 350 g makaronu kokardki
- 630 g brokuła
- 400 g winogron ciemnych, bezpestkowych
- 2 duże filety z kurczaka
- 250 ml bulionu
- 80 g orzechów włoskich
- ½ łyżeczki cukru
Sos
- 300 g jogurtu greckiego
- 1½ łyżka musztardy sarepskiej
- 1 łyżka płynnego miodu
- pieprz biały
- sól
Przepis
Przygotowanie
- Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i odstawiamy do wystudzenia. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy krótko, w lekko osłodzonej wodzie uważając, aby go nie rozgotować. Brokuł powinien być al dente. Przelewamy go zimną wodą i odsączamy na sitku.
https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/salatka-makaronowa-z-brokulem-i-winogronami/