Sałatka makaronowa z brokułem i winogronami

Małgorzata
Sałatki
03.06.2020 20:21
Sałatka makaronowa z brokułem i winogronami

Składniki

Składniki

  • 350 g makaronu kokardki
  • 630 g brokuła
  • 400 g winogron ciemnych, bezpestkowych
  • 2 duże filety z kurczaka
  • 250 ml bulionu
  • 80 g orzechów włoskich
  • ½ łyżeczki cukru

Sos

  • 300 g jogurtu greckiego
  • 1½ łyżka musztardy sarepskiej
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • pieprz biały
  • sól

Przepis

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i odstawiamy do wystudzenia. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy krótko, w lekko osłodzonej wodzie uważając, aby go nie rozgotować. Brokuł powinien być al dente. Przelewamy go zimną wodą i odsączamy na sitku.

https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/salatka-makaronowa-z-brokulem-i-winogronami/