😊 Składniki: 5-6 podudzi z kurczaka (zależnie od wielkości to około 500-700 g) 10-12 długich i cienkich plastrów wędzonego boczku (po 2 plastry na podudzie) Marynata: łyżka keczupu łyżka musztardy (np. sarepskiej, miodowej) łyżka płynnego miodu łyżka oleju łyżka jogurtu naturalnego przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka mielona Pałki kurczaka opłucz, osusz. Jeśli zechcesz je podać gościom lub na imprezie, wystarczy wcześniej podudzia owinąć boczkiem i posmarować marynatą – tak przygotowane spokojnie mogą czekać w lodówce na późniejsze wstawienie do piekarnika. Można je ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego pod kurczakami lub na blasze obok podudzi. Piecz przez 40 minut w temp. 200 stopni, a następnie dopiekaj przez około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Przełóż mięso do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Doskonałe z ryżem, kaszą lub ziemniakami (gotowanymi lub pieczonymi). 😉 W sam raz na obiad! Przygotowuj marynatę – w miseczce wymieszaj keczup, musztardę, miód, olej, jogurt oraz przyprawy.