Składniki: - 1 pierś z kurczaka - 1 cebula - 1 marchewka - 1 łodyga selera naciowego - 0,5 czerwonej papryki - 0,5 żółtej papryki - 3 ząbki czosnku - 1 cukinia młoda - 130 g kaszy kuskus - 0,5 litra bulionu drobiowego lub warzywnego - Do smaku: - sól - pieprz - papryka słodka - Dodatkowo: - 3 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego - natka pietruszki Pierś z kurczaka pokroić w kostkę doprawić solą pieprzem i czerwoną papryką. Wsypać kaszę wymieszać wlać resztę bulionu i trzymać na lekkim ogniu około 5 minut aż kasza wchłonie płyn i będzie miękka. Na tą samą patelnię z tłuszczem dodać cebulę, seler, marchewkę i chwilę podsmażać. Następnie dodać papryki znowu chwilę podsmażać i na końcu dodać cukinię. Papryki w paski a cukinię w półplasterki.