Zapiekanka z ziemniaków z boczkiem

Ewelina

Zapiekanki

23.05.2016 9:25

Zapiekanka z ziemniaków z boczkiem

Składniki: - 800 g ziemniaków (po obraniu) - 150 g wędzonego boczku - 1 średnia cebula - 3 ząbki czosnku - 200 ml mleka - 150 g mascarpone - 2 jajka - sól himalajska - pieprz - gałka muszkatołowa - 1 łyżka masła - szczypiorek Ziemniaki pokroić w około 3-5 mm plasterki i gotować około 10 minut w osolonej wodzie i odcedzamy. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 200 stopni góra-dół i zapiekać około 30-40 minut aż ziemniaki się zrumienią. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i podsmażamy aż cebula będzie szklista. W mleku zmiksować mascarpone z jajkami i doprawić dosyć pikantnie do smaku.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ala-piecze.blogspot.com/2016/05/zapiekanka-z-ziemniakow-z-boczkiem.html
Ala piecze i gotuje

Ala piecze i gotuje

Ewelina