Na nadzienie do naleśników: około 125 g twarogu (u mnie półtłusty) 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią 1-2 łyżki cukru (wg smaku) 2 łyżki naturalnego jogurtu Jeśli akurat nie macie pod ręką słoiczka z jagodami, to śmiało możecie je podać z samym farszem z twarogu. Naleśniki z białym serem i jagodami z syropu Lubicie naleśniki? Przyznam Wam szczerze, że ja również 😉 Z owocami, z dżemem, z miodem… Dziś polecam Wam naleśniki z białym serem i jagodami z syropu. Składniki: Na naleśniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 2 małe jajka Nalewamy na patelnię porcję ciasta, ruszając patelnią rozprowadzamy ciasto po całej powierzchni, tak by nasze naleśniki były w miarę cienkie. Na każdego naleśnika nakładamy porcję farszu i łyżeczkę jagód z syropu. Naleśniki układamy jeden na drugim i odstawiamy na chwilę, dzięki temu będą miękkie i elastyczne. Ja niektóre naleśniki podała z samymi jagodami. Naleśnika obracamy na drugą stronę, gdy na powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza.