Ciasto podzielić na dwie części - na spód zostawić około 3/4, a na kruszonkę odłożyć resztę, którą wsadzić na około godzinę do lodówki. Składniki (forma 26 x 21 cm): Spód: 200 g mąki pełnoziarnistej 120 g mąki orkiszowej 4 żółtka 150 g masła (82% tłuszczu) 2 łyżki ksylitolu Bydniowa pianka: 1/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego 5 białek 2 budynie waniliowe lub śmietankowe (2 x 40g) 1/2 szklanki ksylitolu Na ostudzony spód wyłożyć piankę, wyrównać i ułożyć maliny (otworkami do góry), lekko wciskając je w piankę. Do tego mnóstwo pysznych świeżych malin, a na wierzch kruszonka z chrupiącymi płatkami migdaów. Mąkę przesiać na stolnicę, doda ksylitol, pokrojone masło, żółtka i wszystko dokładnie ugnieść, formując kulę. Dziś polecam popularne ciasto z budyniową pianką i malinami, ale w wersji nieco przerobionej i lekko uzdrowionej. Na wierzch zetrzeć kruszonkę i całość posypać płatkami migdałów.