Leczo

Zupy
01.08.2017 18:20
Leczo

Składniki: 3 duże papryki (czerwona, żółta i zielona) 700 g passaty pomidorowej 2 średnie cebule 150 g kiełbasy (użyłam drobiowej) 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki słodkiej, suszonej papryki sól i pieprz do smaku szczypta ostrej, suszonej papryki olej do smażenia Cebule pokroić w drobną kostkę. Leczo gotować ok. 30-40 minut na małym ogniu, pod przykryciem, aż papryki zmiękną. Dodać wyciśnięty czosnek, suszoną paprykę (słodką i ostrą) oraz kiełbasę i smażyć jeszcze przez chwilę, co jakiś czas mieszając. Zmniejszyć ogień i smażyć przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając. Papryki pokroić w dość grubą kostkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/leczo/