MAŚLANO-RUMOWE DROŻDŻÓWKI Z SEREM I BUDYNIEM

Paulina
Desery
30.07.2017 18:04
MAŚLANO-RUMOWE DROŻDŻÓWKI Z SEREM I BUDYNIEM

MAŚLANO-RUMOWE DROŻDŻÓWKI Z SEREM I BUDYNIEM SKŁADNIKI: - 540 g mąki pszennej - 80 g cukru - 20 g świeżych drożdży - 3/4 łyżeczki soli - 75 g roztopionego masła - 250 ml mleka - 2 duże jajka - 1 budyń waniliowy (dodatkowo mleko-według instrukcji na opakowaniu) - 500 g twarogu tłustego - 2 żółtka - 1 opakowanie cukru waniliowego - cukier puder - olejek rumowy PRZYGOTOWANIE: Piec do momentu wyrośnięcia i zarumienienia się ciasta (ok 20 minut) w 180 stopniach C. (dodatkowo aby drożdżówki były złociste posmarować żółtkiem). (dodatkowo aby drożdżówki były złociste posmarować żółtkiem). Uformować z niego kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, odstawić w ciepłe miejsce na ok 1 godzinę. Cukier puder połączyć z odrobiną wody, dodać kilka kropel olejku rumowego i oblać drożdżówki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tomismaakuje.blogspot.com/2017/07/maslano-rumowe-drozdzowki-z-serem-i.html