Omlet z brokułem łodygowym

Agata
Śniadania
30.07.2017 10:41
Omlet z brokułem łodygowym

Omlet z brokułem łodygowym Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 2 jajka wiejskie 1 łyżka mleka 3 gałązki brokuła łodygowego 1 malinowy pomidor\masło do smażenia sól pieprz Wykonanie: Do miseczki wbijamy jajka, rozkłócamy je widelcem, dodajemy mleko i przyprawy. Do zbioru przeznacza się róże z bocznych odrostów (po usunięciu róży głównej) osadzone na długich (ok. 15 cm), niedrewniejących pędach. Do zbioru przeznacza się róże z bocznych odrostów (po usunięciu róży głównej) osadzone na długich (ok. 15 cm), niedrewniejących pędach. Brokuł ten charakteryzuje się podwyższoną zawartością związków prozdrowotnych, w tym głównie antyoksydantów, które mają duże znaczenie m.in. w profilaktyce przeciwnowotworowej. Brokuł ten charakteryzuje się podwyższoną zawartością związków prozdrowotnych, w tym głównie antyoksydantów, które mają duże znaczenie m.in. w profilaktyce przeciwnowotworowej. Brokułu łodygowy – nazywany też brokulikiem - to odmiana klasycznego brokuła, który jest u nas jeszcze mało znany i trudnodostepny. Brokułu łodygowy – nazywany też brokulikiem - to odmiana klasycznego brokuła, który jest u nas jeszcze mało znany i trudnodostepny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2017/07/omlet-z-brokulem-lodygowym.html