Składniki na tortownicę 18 cm, na tortownicę 24 podwoić składniki Ciasto kruche: - 1/2 szkl mąki pszennej - 1/2 szkl mąki krupczatki - 2 żółtka - 100 g masła - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 3 czubate łyżki cukru - kilka kropel esencji waniliowej Masa serowa: - 250 g twarogu na sernik ( ja używam Mój ulubiony) - 50 g masła - 1 żółtko - 2 białka - 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej - 1/3 szkl cukru - garść owoców czarnej porzeczki - cukier puder do dekoracji 2. Białka ubijam na sztywno. Dodaje mąkę ziemniaczaną, ubite białka, owoce i mieszam delikatnie wszystko. 3. Ciasto wyjmuje z lodówki, dzielę na dwie połowy i wałkuje na dwa cienkie blaty. Składniki na tortownicę 18 cm, na tortownicę 24 podwoić składniki Ciasto kruche: Wykładamy pierwszy blat, wylewam masę serową z owocami, na to wykładam drugi blat z ciasta, lekko go nakłuwam widelcem.