Składniki: ( 4 porcje) 4 buraki 200g rukoli pół opakowania fety garść pestek słonecznika Dressing: 3-4 łyżki oliwy 1 łyżeczka miodu lub drobnego cukru 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka soku z cytryny 1 ząbek świeżego rozgniecionego sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Wcześniej umyte buraki obierz ze skórki i pokrój w dość cienkie plastry, Następnie przełóż je na blachę wyłożoną papierem i z każdej strony posmaruj olejem. W tym czasie przygotuj dressing: Do szklanki wlej oliwę i sok z cytryny, dodaj musztardę, miód, sól oraz pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://doprawionefantazja.blogspot.com/2017/07/saatka-z-rukola-i-pieczonym-burakiem.html