Tarta z jagodami

Ciasta
29.07.2017 0:08
Tarta z jagodami

Składniki (4 małe tarty o średnicy 8 cm na dnie naczynia): 200 g mąki pszennej 130 g masła 2 łyżki cukru pudru 1 żółtko 3 łyżki zimnego mleka 400 g jagód 1-2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cukru trzcinowego Schłodzić w lodówce, razem z pozostałą częścią ciasta owiniętą w folię spożywczą przez ok. 20 minut. Jedna z moich ulubionych tart, bardzo prosta do przygotowania nadziana dużą ilością owoców, w sezonie jagodowym mogę jeść ją bez końca ; ) Pozostałą część ciasta rozwałkować, wyciąć paski, z których ułożyć kratkę na wierzchu każdej tarty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.marta-gotuje.pl/tarta-z-jagodami/