Składniki na ciasto (tortownica o średnicy 25 cm): 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek cukru trzcinowego 150 g zimnego masła 1 jajko (wielkość L) Składniki na masę serową: 800 g twarogu 2/3 szklanki cukru trzcinowego 1 łyżka cukru wanilinowego 1 budyń śmietankowy bez cukru (proszek) 1 jajko (wielkość L) Sernik z truskawkami i kruszonką to idealny pomysł na zakończenie truskawkowego sezonu (nie wiem jak to możliwe i trudno mi się z tym pogodzić, ale niestety dobiega on już końca…) Podzielić na dwie równe części, pierwszą z nich wylepić boki (ok. 2 cm) i dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch dodać truskawki pokrojone na mniejsze kawałki i wymieszane z mąką ziemniaczaną. Na szczęście maliny i jagody również będą pasować, o klasycznej brzoskwiniowej wersji nie wspominając ; )