Cebulki zamarynowane w ten sposób są gotowe już po dwóch dniach, ale równie smaczne będą w czasie zimy. W tym słoiczku malutkie cebulki są zamarynowane w aromatycznej marynacie z gorczycą, kurkumą i curry. Na pewno wiesz, że można marynować ogórki, dynię czy buraki, ale czy próbowałaś kiedyś marynowanej cebulki w aromatycznej zalewie? Tylko ukryj je w spiżarni lub głęboko w szafce :) Ten sprawdzony przepis jest prosty i szybki. Dojrzałe i dorodne owoce i warzywa odpowiednio przygotowane i zamknięte w słoikach odwdzięczą się smakiem i aromatem w zimie. Na surowo, pokrojona w piórka sprawdzi się w sałatkach. A takie przetwory zrobione własnymi rękami, bez żadnych chemicznych dodatków i konserwantów, są po prostu najlepsze :) Świetnie smakuje w zupach, pieczona czy smażona z grzybami na przykład.