Zupa krem z brokułów ze parmezanową śmietaną

Kami
Zupy
29.02.2016 8:05
Zupa krem z brokułów ze parmezanową śmietaną

Tutaj użyty jest cały brokuł, włącznie z łodygą, która najczęściej ląduje w koszu, a niesłusznie, bo jest w niej mnóstwo smaku. Nie to, że mam coś przeciwko nieparmezanowemu parmezanowi, ale uwielbiam ten prawdziwy, a skoro nie jestem weganką, to sobie pozwoliłam na jego dodatek :) Jest cudownie zielona i tak nasączona brokułowym smakiem, że już chyba bardziej by być nie mogła. W oryginale też jest parmezan, ale zrobiony z migdałów. Na dodatek są zdrowe, więc nie ma co od nich stronić. Brokuły są cały rok w sklepie, nie powalają wygórowaną ceną i zawsze świetnie smakują.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mniammniam.com/Zupa_krem_z_brokulow_ze_parmezanowa_smietana_-21191p.html