Muffinki z biala czekolada i jagodami

Ewelina
23.03.2014 19:49
Muffinki z biala czekolada i jagodami

Przepis

Skladniki na 36 sztuk:

300 g jagod (przebrac,oplukac)

250 g masla

200 g bialej kuwetury lub czekolady

4 jajka

200 g cukru

2 op. cukru waniliowego

300 g kwasnej smietany

500 g maki

1 proszek do pieczenia

szczypta soli

Maslo stopic w garnczku,ostudzic.

W przepisie orginalnym czekolade topi sie w kapieli wodnej,ale ja zrobilam po swojemu,po prostu wrzucilam dosc drobno posiekana do goracego jeszcze masla, calosc ostudzilam i dodalam inne "mokre skladniki",czyli jajka i smietane,osobno wymieszalam suche,potem szybko je polaczylam,na koncu dodajac jagody.

Napelniac foremki,piec w 200°C ok. 25 minut.