Łaciate kokosowo-czekoladowe babeczki

Magdalena
Ciasta
22.07.2017 13:06
Łaciate kokosowo-czekoladowe babeczki

Składniki: (na 3 większe babeczki lub 5 mniejszych) 100 g mąki pszennej tortowej 50 g rozpuszczonego oleju kokosowego 60-70 g cukru (w zależności od preferowanej słodkości) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko L 75 ml mleka (u mnie 2%) 1 łyżeczka kakao dodatkowo: papilotki na muffinki z falbanką w białe groszki Przygotowanie: Do jednej miski wsypujemy składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia i cukier. My w szczególności uwielbiamy – i te użyłyśmy – papilotki na muffinki z falbanką w białe groszki. Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do tzw. suchego patyczka (około 20-25 minut, czas różny w zależności od piekarnika). Do papilotek (u mnie 3 większe) wykładamy na przemian łyżkę masy kakaowej i łyżkę kokosowej, tak aby później powstały łaciate babeczki. Teraz córeczka może je spokojnie zanieść do koleżanek i wspólnie z nimi zjeść 🙂 Jeśli szukacie najróżniejszych opakowań do pieczenia (aluminiowych bądź papierowych) oraz cenicie sobie włoskie specjały zachęcam Was do odwiedzin strony Alfatec Dziś zapraszam Was na pyszne i uroczo wyglądające łaciate kokosowo-czekoladowe babeczki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/laciate-kokosowo-czekoladowe-babeczki/