semifreddo z malinami i bezami

Desery
21.07.2017 10:04
semifreddo z malinami i bezami

Składniki: /inspiracja White Plate/ 450g śmietanki kremówki 100g bezów 3 czubate łyżki cukru pudru 2 jajka 1/2 łyżeczki pasty waniliowej lub ziarenka z 1/2 laski wanilii 100g mrożonych malin 2 opakowania rureczek wafelkowych (użyłam Crispy Rolls Milky Way) Wykonanie: Żółtka ubić z cukrem i wanilią na puszystą masę, połączyć z białkami ubitymi na sztywną pianę. Przygotowuje się go bardzo szybko, potrzeba tylko czasu na mocne schłodzenie i już możemy uraczyć naszych gości niecodzienną porcją słodkości. Podawać z ciepłym ciastem lub solo posypane świeżymi owocami lub polane syropem klonowym. Do masy wrzucić mrożone maliny, pokrojone na kawałki wafelki oraz pokruszone bezy. Przemieszać delikatnie i przełożyć do foremek lub pojemnika np. po lodach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rajdlapodniebienia.pl/index.php/2014/08/10/semifreddo-z-malinami-i-bezami/