Rolada ze szpinakiem i łososiem wędzonym

Małgorzata
Przekąski
22.07.2017 8:17
Rolada ze szpinakiem i łososiem wędzonym

400 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku 3 jajka 3 ząbki czosnku 400 g sera śmietankowego naturalnego 2 łyżeczki chrzanu 250 g łososia wędzonego sól, pieprz Szpinak podgrzewamy na patelni, odcedzamy na sicie z nadmiaru wody. Na cieście szpinakowym rozprowadzamy równomiernie ser wymieszany z chrzanem, a na nim kawałki łososia i zwijamy roladę. Po upieczeniu wyjmujemy ciasto, układamy na blacie papierem do góry i delikatnie je odklejamy. Masę szpinakową wylewamy na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Roladę szpinakową owiniętą folią wkładamy do lodówki na kilka godzin.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://przepisy-online.blogspot.com/2017/05/rolada-szpinak.html