Przyznam Wam szczerze, że rzadko uda mi się ją zjeść w samotności, tak jak dziś 😉 Składniki: 4 kromeczki z małej chałki 1 jajko M 2 łyżki mleka większa szczypta cynamonu 1 łyżka masła cukier puder do oprószenia polecam w towarzystwie aromatycznej owocowej herbaty – u mnie “Słodkia wiśnia Natjun Przygotowanie: Do miseczki/głębokiego wlewamy 2 łyżki mleka, wbijamy całe jajko i dodajemy większą szczyptą cynamonu (ilość cynamonu zależy od indywidualnych upodobań), całość dokładnie łączymy widelcem (“rozbełtaj). Kromeczki z chałki maczamy szybko z obu stron (ja często robię to podwójnie) w naszej jajeczno-synamonowej masie (uwaga! trzeba to robić szybko, aby kromeczki nie nasiąkły). Oczywiście porcja jest dla jednej osoby, gdy dołączy się rodzina piekę sama domowe chałki, zastawa stołowa idzie w ruch – talerze, talerzyki, łyżeczki… Ostatnie nie wyobrażam sobie śniadania bez pysznej owocowej herbaty, a w “Słodkiej wiśni Natjun się po prostu zakochałam. Siadamy wszyscy przy stole i zajadamy się taką wersją chałki popijając ulubioną herbatę 😉 U nas wszyscy lubią cynamonową chałkę po francusku. Tak przygotowane kromeczki smażymy na maśle z obu stron na złoto.