W garnku lub patelni rozpuszczamy margarynę, podsmażamy przez chwilę cebulę, a następnie dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki. Następnie doprawiamy całość ziołowym pieprzem i przyprawą do kurczaka, dolewamy około 1/3 szklankę wody, dodajemy zmielone liście laurowe i ziele angielskie. Gulasz z pieczarkami (z piersi kurczaka) idealnie smakuje w towarzystwie ziemniaków, klusek, makaronów, najróżniejszych surówek, a nawet samego chleba 😉 Co jakiś czas warto sprawdzić gulasz, lekko przemieszać lub dodać w razie potrzeby niewielką ilość wody. I… próbujcie – przyprawy są najważniejsze i należy je dostosować do własnych upodobań, ilość podana jest orientacyjnie. Gdy mięso nabierze odpowiedniej miękkości dolewamy nasz zagęszczacz, doprawiamy czarnym mielonym pieprzem i niewielką ilością soli himalajskiej, mieszamy (próbujemy smak). Gotujemy (dusimy) pod przykryciem na mniejszym ogniu jeszcze około 15 minut. Następnie dodajemy pokrojone piersi kurczaka, doprawiamy solą ziołową. W 3/4 szklanki wody rozpuszczamy (mieszamy dokładnie) mąkę ziemniaczaną.