Rozpływający się w ustach sernik czekoladowy w duecie ze słonecznymi malinkami 200 g herbatników kakaowych 50 g masła 1 kg sera białego półtłustego 1 szklanka cukru 200 ml śmietanki 30% 4 jaja 200 g gorzkiej czekolady 1 kg malin 4 łyżki cukru 6 łyżeczek żelatyny 1/2 szklanki wody Herbatniki kruszymy i zagniatamy z masłem. Gdy maliny zaczynają tężeć wylewamy na zimny sernik oraz wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Maliny przesypujemy do rondla, dodajemy cukier i gotujemy na małym ogniu , aż puszczą sok i zaczną się gotować. Sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 st. i pieczemy około 60 minut. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 st. na około 10 minut. Następnie rozpuszczamy żelatynę w gorącej wodzie i dodajemy do owoców.