Składniki: (na 1 porcję – 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 płaska łyżka budyniu (proszek) – użyłam śmietankowego od Cykoria 2 łyżki mąki pszennej (u mnie tortowa) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia – użyłam Cykoria 2 łyżeczki cukru 1 jajko ulubione dodatki: u mnie sos czekoladowy i chipsy kokosa, polecam też wersję ze świeżymi malinami Przygotowanie: Do miseczki przekładamy 3 łyżki naturalnego jogurtu, dodajemy płaską łyżkę budyniu śmietankowego (proszek), 2 łyżki mąki tortowej, cukier i proszek do pieczenia. Smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu z obu stron na małym ogniu (placuszki powinny smażyć się naprawdę powoli, 1 łyżka = 1 placuszek). Należy je ostrożnie obracać na drugą stroną np. przy użyciu łopatki (placuszki są delikatne). Dziś zapraszam Was na pyszne, delikatne budyniowe placuszki, które dosłownie rozpływają się w ustach.