Składniki: (na 6-7 sztuk) 1 szklanka mąki pszennej – u mnie typ 450 Swoja Mąka* 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szklanka cukru 2 łyżki ciemnego kakao (płaskie) do nabycia w eSłoneczko 1 jajko L 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju 2 jabłko-gruszki (gruszka azjatycka) cukier puder do oprószenia Uwaga! 5% rabatu na zakupy w sklep.swoja-maka.pl na hasło: #slodkieokruszki Przygotowanie: Obieramy jabłko-gruszki. Muffinki wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (na środkowy poziom) i pieczemy około 20-25 minut do tzw. suchego patyczka. Dziś zapraszam Was na pyszne kakaowe muffinki nadziane jabłko-gruszką. Jeśli nie macie jabłko-gruszek (gruszka azjatycka) możecie dodać gruszkę lub jabłko. Na wierzch wykładamy około 1/2 łyżki masy. Do przygotowania muffinek użyłam foremek na muffinki od Stella W drugiej misce mieszamy składniki mokre: mleko, jajko i olej. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Idealny, szybki deser gdy mamy ochotę na coś słodkiego.