Domowa wędlina z pieczonego schabu

Patrycja
Śniadania
12.07.2017 9:53
Domowa wędlina z pieczonego schabu

Składniki: schab 900 g, czosnek 4 ząbki, majeranek 2 łyżeczki, papryka słodka w proszku 2 łyżeczki, musztarda stołowa 2 łyżeczki, sól i pieprz, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Schab smażymy na każdej ze stron do zrumienienia ok 2-3 min. Następnie mięso z obu stron nacieramy obficie solą oraz pozostałymi przyprawami. Pieczemy w 170 stopniach przez 1 h. Schab piekłam bez przykrycia. Następnie kroimy w plastry i podajemy z pieczywem i ulubionymi dodatkami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/07/domowa-wedlina-z-pieczonego-schabu.html