😋 Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień, lecz zawsze trudno mi się powstrzymać i zjadam połowę już pierwszego dnia😃 Składniki: ciasto: mąka pszenna 4,5 szklanki, cukier drobny 1 szklanka, miód 3 łyżki, śmietana 18% 2 łyżki, jogurt naturalny 4 łyżki, jajka 1 szt, soda oczyszczona 1 łyżka, ocet 1 łyżka, masło 10 dag, masa: mleko 1 litr masło 250 g, mąka ziemniaczana 4 łyżki, laska wanilii 1 szt, cukier kryształ 7 łyżek, olejek migdałowy 2 łyżki, polewa: czekolada mleczna 1 tabliczka, mleko 10 łyżek, posypka: Miodowe placki przełożone kremem budyniowym o aromacie wanilii i migdałów, a to wszystko oblane cudowną polewą czekoladową i posypane orzechami włoskimi.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2016/12/miodownik-z-kremem-polewa-orzechami-juz.html