Bułki do hamburgerów

Obiad

11.07.2017 14:05

Bułki do hamburgerów

Polecam Wam także inne pomysły na kotlety, z których możecie wyczarować pyszne burgery: – bułeczki jogurtowe – burger z czerwonej soczewicy – burger z kalafiora – kotlet z indyka i cukinii – kotlet jajeczny – bułki do hot dogów Ilość porcji: 6 bułek Przygotowanie: 1 h 20 minut Składniki: – 500 g mąki pszennej – 7-8 g suchych drożdży (1 opakowanie) lub 15 g świeżych – 150 ml mleka – 150 ml wody – 2 łyżeczki cukru – 2 łyżki masła – 1 łyżeczka soli – 1 jajko – ziarna sezamu do posypania bułeczek Przygotowanie: UWAGI: Jeśli chcecie zrobić niestandardowego burgera, polecam Wam mój przepis na pulled pork – to długo pieczone mięso genialnie będzie smakowało własnie w takiej bułce z dodatkami warzywniami. Ciasto podzielcie na 6 części i uformujcie ładne kuleczki które położycie na blasze w sporych od siebie odstępach. Możecie oczywiście wykorzystać do jego przygotowania gotowe bułki, ale zapewniam Was że jeśli raz zrobicie bułeczki z mojego przepisu to będziecie wracali do nich często. Następnie posypcie je ziarnami sezamu (możecie tego nie robić jeśli wolicie bułki bez sezamu) i włóżcie do piekarnika nagrzanego do temperatury 190-200 st C. Po wyjęciu z piekarnika wystudźcie bułki na kratce, a następnie przygotujcie pyszne hamburgery 🙂 SMACZNEGO! Jeśli robicie bułki na szybko i macie mleko tylko w lodówce, podgrzejcie je trochę. Ciasto przełóżcie do miski i odstawcie w ciepłym miejscu na 30-40 minut. Jeśli korzystacie z drożdży suchych: do misy robota wsypcie mąkę, wodę, mleko, roztopione masło, drożdże, cukier i sól.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/bulki-do-hamburgerow/