Faszerowane kalarepki

Monika
Obiad
11.07.2017 10:52
Faszerowane kalarepki

składniki: 6 niedużych kalarepek 1 duża cebula, ja dałam czerwoną 200 g mięsa mielonego sól,pieprz oregano 3/4 szklanki wody 1/2 szklanki przecieru pomidorowego ser żółty do posypania Kalarepki obrać. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 20 minut, funkcja góra-dół. Obrane kalarepki wrzucić na wrzątek i obgotować ok 15 minut. Kalarepki nadziać mięsnym farszem i ułożyć na sosie. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Moje były nieduże po obraniu miały ok 120-150 g.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/07/faszerowane-kalarepki.html