Koniecznie zajrzyjcie do takich przepisów jak: – krem z groszku z mlekiem kokosowym – krem z ziemniaków z ciemnym piwem – krem z kalafiora z posypką z bułki tartej – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – krem z marchewki z pomarańczą i imbirem – krem z cukinii z nachos – krem z ziemniaków ze śledziem – przepyszna zupa krem z białej cebuli – krem z pieczonych pomidorów i papryki – krem z zielonego groszku z boczkiem – zupa krem z dyni – krem z białych szparagów – zupa krem z fenkuła – krem z papryki z tequilą – krem z pieczonej papryki – najbardziej klasyczny krem z pomidorów Przygotowanie: ok 20 minut + gotowanie rosołu Ilość porcji: 2-3 Składniki: – 5 szklanek rosołu z kurczaka – 1-2 cytryny – pół szklanki ryżu: białego lub mieszanego z ciemnym – 2 jajka – natka pietruszki – sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Ugotujcie rosół z kurczaka lub skorzystajcie z domowej kostki rosołowej lub wersji gotowej o jak najlepszej jakości. Najlepiej dodać na początku jedną, a drugą zostawić na koniec (jeśli zupa okaże się za mało kwaśna bo z doświadczenia wiem że cytryny bywają różne, można dokwasić ją drugą cytryną). Tak przygotowane jajka wlejcie do gotującego się bulionu z ryżem, wymieszajcie i gotujcie ok 2 minut uważając aby nie doprowadzić zupy do wrzenia. To jedno z tych dań które kilka lat temu robiłam dość często i przestałam, zupełnie nie wiem czemu. W ten sam sposób dodawajcie ciepły rosół który odstawiliście – możecie proces przygotowania obejrzeć na video.