Porcje 1 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 2 kromki pełnoziarnistego chleba 1/2 dojrzałego, miękkiego awokado 1 garść roszponki, rukoli lub szpinaku 2 łyżeczki musztardy Dijon 2 jajka mały kawałek drobno posiekanej czerwonej cebuli sok z cytryny sól, pieprz Przygotowanie Awokado pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny. Zawsze szukajcie chleba z krótką listą składników (mąka, woda, sól, zakwas ewentualnie drożdze), najlepiej graham, razowego lub pełnoziarnistego (o ile nie ma przeciwwskazań zdrowotnych). W zdrowej kuchni znajdzie się miejsce i na chleb, i na równie “złe ziemniaki czy makaron 😉 Następnie ułóż na każdej z nich awokado i posyp roszponką lub innymi liśćmi. Taki chleb możemy przygotować np. w formie grzanek z awokado i jajkiem. – odsyłam Was tutaj. Zdrowe tosty z awokado i jajkiem 2017-06-14 14:54:51 Dodaj cebulę, Na rozgrzaną patelnię z nieprzywierającą powłoką ostrożnie wbij 2 jajka. Pamiętajcie tylko, żeby wybrać dojrzałe awokado – w przeciwnym wypadku możecie się rozczarować.