Zupa kalafiorowa

Zupy
08.07.2017 18:05
Zupa kalafiorowa

Składniki: 1 główka kalafiora 1 ćwiartka kurczaka 1 pęczek młodej włoszczyzny 6 szt. ziemniaków 3,5 litra wody 400 g śmietany 18% 4 listki laurowe 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego 1 łyżeczka ziela angielskiego sól do smaku natka pietruszki, koperek W osobnej miseczce łączymy śmietanę z niewielką ilością gorącej zupy (około 1 łyżki wazowej). Włoszczyznę czyścimy i wrzucamy do gotującego się wywaru (razem z zielonymi liśćmi selera). W tym czasie czyścimy kalafiora i dzielimy go na małe różyczki. Odłowioną wcześniej marchew kroimy np. w krążki i dodajemy do zupy. Po zagotowaniu zdejmujemy szarą pianę z powierzchni wywaru.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2017/06/zupa-kalafiorowa.html