Kuskus z cukinią, ciecierzycą i bakłażanem / 2 porcje Składniki: 1/2 szklanki kaszy kuskus 1 mała cukinia 1/2 małego bakłażana 1 cebula 1 ząbek czosnku1/2 szklanki ciecierzycy z puszki 1 płaska łyżeczka mieszanki curry sól i pieprz do smaku 3 łyżki oleju do smażenia Przygotowanie: Warzywa myjemy. Myślę, że widać to także w moich przepisach - klimat wakacyjny sprzyja mojej wenie twórczej, takie klimaty bardzo lubię, zwłaszcza, że urodziłam się w sierpniu. Kuskus można zastąpić inną, ulubioną kaszą, ale uważam, że w tym zestawieniu jest najlepszym wyborem. ten przepis sprawdzi się zarówno w wersji na ciepło jak i na zimno. Nie ma tutaj mięsa, ale przepis bardzo mi się udał, ponownie mięso zostało zastąpione moją ukochaną ciecierzycą. Już dzisiaj kolejny przepis, który można wpisać w wakacyjne menu. Zabieram Was w podróż, gdzie króluje kuskus, dużo warzyw i wyraziste smaki. Cukinię z bakłażanem kroimy w kostkę. Zamiast smażyć, warzywa można grillować, najlepiej bedą smakować pokrojone na grube plastry.