Róże jabłkowe w kruchym cieście

Gabriela
Desery
04.07.2017 14:39
Róże jabłkowe w kruchym cieście

Na początku przygotowywałam róże z nieobranych jabłek, pokrojonych bardzo cienko i piekłam je w foremkach na muffinki (efekt końcowy widoczny jest na ostatnim zdjęciu). Po wyjęciu okazało się jednak, że takie bardziej rozwinięte róże wyglądają nawet ładniej, a ciasto jest zdecydowanie lepiej upieczone (efekt widoczny jest na przedostatnim zdjęciu). Przygotowujemy jabłka – obieramy je, kroimy na pół, wydrążamy środki, kroimy w cienkie plasterki. Dodatkową reklamą dla róż jabłkowych jest również to, że nawet tata poprosił o przepis na nie! Lubimy to 🙂 ciasto kruche (można skorzystać z gotowego, rozwałkowanego) 2 jabłka cynamon cukier puder dżem dowolnego smaku Wyglądały ładnie, jednak spieczona skórka stawała się twarda, a ciasto w środku pozostawało blade. Podczas pieczenia, kiedy widziałam, że kilka płatków przewróciło się, byłam pewna, że nie był to dobry pomysł. Smarujemy dżemem zostawiając z jednej strony każdego paska margines, układamy jabłka i posypujemy po wierzchu cynamonem i cukrem pudrem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zycienaluzie.pl/roze-jablkowe-w-kruchym-ciescie/