Marokańskie szaszłyki

Ewa
Przekąski
29.06.2017 8:26
Marokańskie szaszłyki

Mimo wszystko przepis zapisuję, bo mój M. się nimi zajadał i je chwalił:) 500g piersi z kurczaka 2-3 łyżki oleju sok z połowy małej cytryny 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego/kuminu 1/2 łyżeczki kurkumy 1/3 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 1/4 łyżeczki pieprzu kajeńskiego szczypta cynamonu szczypta imbiru 2 ząbki posiekanego drobno czosnku Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy w średniej wielkości kostkę. Ja np nie licząc tego, że jednak brakowało mi trochę jakichś warzyw, uznałam, że są za ostre, pomimo tego, iż nie ma w nich zbyt wielu pikantnych przypraw. Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą na talerzyku lub w miseczce, posypujemy nimi kurczaka, mieszamy. Szaszłyki te są typowo męskim daniem, gdyż składają się z samego mięsa. Przepis na te szaszłyki znalazłam pod tą nazwą i w niezmienionym stanie przekazuję dalej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/index.php/2017/06/29/marokanskie-szaszlyki/