Torcik na zimno z truskawkami i serkiem homogenizowanym

Beata
Ciasta
27.06.2017 13:40
Torcik na zimno z truskawkami i serkiem homogenizowanym

Miłego poniedziałku Wam życzę i zachęcam do zrobienia torcika, bo warto :-) Tortownica 23 cm Składniki: 800 g serka homogenizowanego u mnie neutralny 2 galaretki truskawkowe 2 galaretki bezbarwne (mogą być inne) truskawki do środka i na wierzch torcika biszkopty podłużne 1. Truskawki myjemy, koimy na mniejsze kawałki, a te na wierzch na połówki. Na pewno znacie, ale jest pyszny i szybki, więc robimy jak tylko jest sezon na owoce :-). Całość wkładamy na chwilę do lodówki, jak masa zacznie się nam zsiadać wykładamy na biszkopty. 2. Do misy miksera przekładamy serki, dodajemy tężejące galaretki truskawkowe i miksujemy, żeby składniki się nam się połączą dodajemy truskawki i mieszamy. Wierzch to galaretka bezbarwna, fajna, idealna do deserów i owoców Na pewno jeszcze nie raz wykorzystam :-). 2 galaretki truskawkowe zalewamy 300 ml wrzątku, mieszamy odstawiamy do wystudzenie i lekkiego stężenia. Po tym czasie na wierzchu układamy truskawki i zalewamy wszystko tężejącymi, bezbarwnymi galaretkami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kruchebabeczki.blogspot.com/2017/06/torcik-na-zimno-z-truskawkami-i-serkiem.html