Używam ich już bardzo długo i zdecydowanie Wam je polecam ? Składniki: - 1 szklanka mąki pszennej - około 3/4 lub ciut więcej mleka kokosowego (użyłam takiego jak w tym przepisie) - 2 łyżeczki cukru kokosowego Skworcu - 1 jajko - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Skworcu - 1 łyżeczka oleju kokosowego + do smażenia (znajdziecie go również na tej stronie) Propozycja podania: - orzeszki arachidowe ziemne w karmelu Skworcu - ulubiony sos – u mnie wiśniowy Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, wbijamy całe jajko, dodajemy cukier kokosowy, łyżeczkę oleju kokosowego i wlewamy mleko – najpierw około 3/4 szklanki. Na tym etapie jeśli uznacie, że masa jest za gęsta możecie dolać odrobinę mleka (wymieszać), ja dziś smażyłam cieńsze placuszki i dolałam ciut więcej mleka (masa gęstsza niż na naleśniki). Placuszki nie są zbyt słodkie, dlatego można je spokojnie podawać z ulubionym sosem (u mnie dziś wiśniowy). Dziś zapraszam Was na placuszki na mleku kokosowym podane z karmelizowanymi orzechami. Podajemy polane ulubionym sosem – u mnie wiśniowy i posypane rozdrobnionymi orzeszkami w karmelu.