300 g mąki 00 3/4 łyżeczki soli 20 g świeżych drożdży ok.200 ml ciepłej wody 300 g pieczarek czerwona cebula 1 duża pierś z kurczaka sos sojowy ketchup pikantny Kotlin przyprawy (curry, kebab shoarma, kurczak orientalny, czosnek suszony, papryka wędzona) 2 łyżki oleju kostka żółtego sera 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki suszonej bazylii 1 łyżka musztardy PRZYGOTOWANIE: Cebulkę i pieczarki smażymy z dodatkiem soli i pieprzu. Kurczaka panierujemy w przyprawach, dodajemy sos sojowy, ketchup i łyżkę oleju-odstawiamy do lodówki na 30 minut). Koncentrat, musztardę i ketchup łączymy ze sobą, dodajemy bazylię-powstaje sos na spód pizzy. Pieczemy w piekarniku ok. 20 minut w 200 stopniach C.