Wymiary formy: 24x28 cm Składniki: kruche ciasto: - 150 g masła - 2 szklanki mąki - 5 żółtek - 2 łyżki cukru pudru - 1 cukier waniliowy - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - około 700 g truskawek - 1 budyń śmietankowy - 5 białek - 3/4 szklanki cukru - 1 ciasta ciasto z truskawkami ciasto z truskawkami i bezą kruche ciasto kruche ciasto z truskawkami truskawki Białka na bezę ubijamy na sztywną pianę i cały czas miksując partiami wsypujemy cukier i mąkę ziemniaczaną. płaska łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, dodajemy pokrojoną margarynę i żółtka. Szybkie i smaczne kruche ciasto z dużą ilością truskawek, przykryte bezą Przygotowane ciasto pieczemy w temperaturze 170 st. przez około 50 minut.