Rożki z ciasta francuskiego z truskawkami

Beata
Przekąski
20.06.2017 15:41
Rożki z ciasta francuskiego z truskawkami

Miłego poniedziałku dla wszystkich :-) Składniki: - 1 płat ciasta francuskiego - około 150 - 200 g truskawek - 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżka ksylitolu lub cukru (niekoniecznie, ja nie dałam) - 1 jajko - 1 łyżka wody 1. Rożki z ciasta francuskiego z truskawkami poniedziałek, czerwca 19, 2017 10 ciasto francuskie , inne słodkości , na słodko , rożki , truskawki Boki smarujemy roztrzepanym jajkiem (jajko roztrzepujemy z łyżką wody), składamy ciasto, tak żeby powstał rożek, dociskamy końce widelcem. My w domu, nadrabiane zaległości było, sprzątanie i z tym odpoczynkiem to tak średnio wyszło. W piątek kupiliśmy truskawki i znowu w ciągu niecałych dwóch dni zniknęły dwa koszyki. Nam wyszło 8 sztuk takich średnich rożków, można zrobić mniejsze i wyjdzie więcej :-). Po wyjęciu studzimy, możemy posypać cukrem pudrem lub polukrować :-). Ciasto dzielimy na 8 w miarę kwadratów. 3. Na mniej więcej środek naszych kwadratów nakładamy truskawki. Z resztą sami wiecie :-).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kruchebabeczki.blogspot.com/2017/06/rozki-z-ciasta-francuskiego-z.html