Zupa krem z kukurydzy z orzeszkami z ciecierzycy

Patrycja
Zupy
20.06.2017 12:03
Zupa krem z kukurydzy z orzeszkami z ciecierzycy

Życzę miłego gotowania :-) kukurydza Bonduelle 1,5 puszki, marchew 2 szt, ziemniak 3 szt, liść laurowy 2 szt, ziele angielskie szczypta, sól i pieprz do smaku, zioła prowansalskie do smaku, orzeszki z ciecierzycy: ciecierzyca sucha 1 szklanka, oliwa z oliwek 5 łyżek, kolendra mielona 1 łyżeczka, zioła prowansalskie pół łyżeczki, papryka słodka mielona 2 łyżeczki, sól i pieprz Ciecierzycę moczymy w wodzie przez noc, następnie zmieniamy wodę na czystą i gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie. Czy wiesz, że? Agronomowie Bonduelle selekcjonują ziarna do siewu oraz pomagają rolnikom wybrać właściwy czas siewu , właściwy sposób pielęgnacji oraz właściwy czas zbiorów. Zupę kukurydzianą zrobiłam na wywarze z samych warzyw, więc jest odpowiednia zarówno dla wegetarian jak i dla wegan. Oliwę mieszamy z przyprawami, następnie polewamy ciecierzycę i mieszamy razem, tak aby każde ziarenko było oblepione przyprawami. Zupę miksujemy na gładki krem, a następnie przecieramy przez sito. Blachę wkładamy do piekarnika i pieczemy w 170-180 stopniach aż ciecierzyca będzie złocista i chrupiąca.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/06/zupa-krem-z-kukurydzy-z-orzeszkami-z.html