Polecam, jeśli lubicie tego typu babki, to ta jest rewelacyjna :-) Miłego dnia :-) Blaszka 11x21 cm Składniki: - 250 g serka ricotta - 3 jajka L - 150 g cukru (jeśli lubicie słodsze to 180 g) - otarta skórka z cytryny - 190 g maki pszennej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - około 30 g płatków migdałów u mnie Helio - płatki czekoladowe lub posiekana gorzka czekolada - polewa z czekolady deserowej u mnie Helio 1. Formę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Dzisiaj już tak na ostatni gwizdek mam dla Was przepis na babkę z ricottą, płatkami migdałów i czekoladą. Następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, miksujemy na najniższych obrotach lub mieszamy drewnianą łyżką. 3. Do masy dodajemy serek ricotta i skórkę z cytryny i miksujemy do połączenia się składników. Jajka wbijamy do misy miksera, dodajemy cukier i miksujemy na najwyższych obrotach, aż powstanie jasna puszysta masa. Babka z ricottą - pyszna Dzień dobry :-)