Zupa krem z zielonych szparagów

Małgorzata

Zupy

15.06.2017 20:17

Zupa krem z zielonych szparagów

Składniki 1 pęczek zielonych szparagów 700 ml rosołu drobiowego 1 cebula 1 łyżka masła 2 łyżki mąki 2 łyżki śmietany sól biały pieprz starty parmezan 1. Szparagi myjemy, odcinamy zdrewniałe części. Jeżeli zupa jest za gęsta dolewamy odrobinę wywaru pozostałego po gotowaniu szparagów. Główki szparagów podsmażone na maśle to chrupiący dodatek. Dodajemy podsmażone na maśle główki szparagów i posypujemy parmezanem. 2. Posiekaną cebulę podsmażamy na maśle. Dodajemy mąkę i smażymy jeszcze przez chwilę ciągle mieszając.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2017/06/15/zupa-krem-z-zielonych-szparagow/

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Małgorzata

facebook